Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leespluim: ‘Wij zijn gewaarschuwd: er zit een dinosaurus op de 13de verdieping!’

Het boek ‘Er zit een dinosaurus op de 13de verdieping’ krijgt de Sardes-Leespluim van de maand november 2019. Het boek vertelt een hilarisch verhaal over een dinosaurus in een hotel, met een verrassende ontknoping. Bij het boek zijn activiteiten beschikbaar.

‘Wij zijn gewaarschuwd: er zit een dinosaurus op de 13de verdieping! We zien ook al zijn silhouet voor de ramen van het grote hotel op de omslag. Meneer Snurkmans, die na een concert moe en slaperig arriveert bij het hotel, weet nog van niks…’ Zo begint het jurryrapport van dit grappige boek. ‘ Geen heftige thema’s maar gewoon een vrolijk en humoristisch verhaal dat zeker bruikbaar is om met een grote groep te bekijken.’

Het verhaal

Meneer Snurkmans krijgt van de portier een kamer op de eerste verdieping, trekt zijn pyjama aan, doet het licht uit en… hoort een piepend geluid. Het is de muis die volgens de portier een zware dag achter de rug heeft.

Meneer Snurkmans wil zijn kamer niet delen en vertrekt naar de tweede verdieping. En ja hoor, daar ligt het varken te slapen dat alle dekens naar zich toe trekt. En zo vertrekt meneer Snurkmans alweer naar de volgende verdieping. Maar wacht eens, was de naam van het hotel niet ‘Deelmeer’?

Op alle verdiepingen wacht meneer Snurkmans een kamer die hij moet delen met zeedieren, hamsters, giraffen, spinnen, bijen. Totdat hij op de 13de verdieping een gigantisch bed aantreft. En er is geen beest te bekennen. Meneer Snurkmans valt eindelijk in slaap. Het grappige is dat de dinosaurus nu minder blij is, en vertrekt naar de receptie om daar wat ongemakkelijk op twee stoelen de nacht door te brengen.

Het juryrapport

In het juryrapport staat: ‘Deze onverwachte en verrassende ontknoping van dit hilarische verhaal werkt goed op de lachspieren, zeker van de kleuters. De grote illustraties die over de hele pagina lopen laten al dat gedeelde dierenongemak goed tot zijn recht komen en bieden veel kijkplezier. En wat is er, naast de dieren, veel te zien in het stijlvolle art deco hotel.’

Activiteiten

Bij elk Sardes-Leespluim boek van de maand zitten activiteiten, om samen met kinderen te doen en zo het verhaal nog meer leven in te blazen. Deze maand: praten over het verhaal, een tekening maken en weetjes. Bekijk de activiteiten >>

 

 

 

Elke maand wordt er een Sardes-Leespluim uitgedeeld aan een favoriet kinderboek. Bekijk de eerdere Leespluimen:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.