Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Landelijk Register Kinderopvang kan van start

Landelijk Register Kinderopvang kan van start

Na een onderzoek van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten is definitef bepaald dat het Landelijke Register Kinderopvang kan worden ingevoerd. Volgens het instituut zijn er geen technische of organisatorische obstakels te zien.

Ouders zoeken online
Dit betekent dat uiterlijk 1 oktober alle opvanginstanties en gastouders getoetst moeten zijn en in het register moeten zijn opgenomen. Ouders kunnen via een website online in het Landelijke Register zoeken naar geschikte kinderopvang bij hen in de buurt. Zij weten dan zeker dat de locatie waarvoor ze kiezen voldoet aan de kwaliteitseisen van de GGD en dat ze dus recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Werkpiek voor gemeenten
Voor gemeenten breken er drukke tijden aan. Alle lokale registers zullen moeten worden overgeheveld naar het landelijke register en dat moet verder ook worden bijgehouden. de Vereniging van Nederlande Gemeenten(VNG) waarschuwt dat er een mogelijke piek in de werklast kan komen als het aantal gastouders hoger is dan verwacht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.