Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwart ouders neemt minder kinderopvang af

Vraaguitval

 

Ruim een kwart van de ouders (28 procent) kiest er daadwerkelijk voor minder kinderopvang af te nemen in de afgelopen vier maanden. Dit blijkt uit een onderzoek onder 650 moeders met kinderen tot 12 jaar door Newcom Research & Consultancy. De meestgenoemde reden hiervoor zijn de stijgende kosten, dit geldt voor 75 procent van de ondervraagden.

Alle lagen van de bevolking
Opvallend is dat dit onderzoek constateert dat het minderen van kinderopvang voorkomt in alle lagen van de bevolking en niet gerelateerd is aan het gezinsinkomen. Uit een onderzoek van Buitenhek bleek dat het vaak juist gezinnen met lage inkomens zijn die minderen of stoppen met kinderopvang. Dit ondervinden ook veel kinderopvangorganisaties die vooral vraaguitval ervaren in achterstandswijken. Hierin spreken de onderzoeken elkaar dus een beetje tegen.

Klantgerichtheid mag beter
Op de dagen dat er geen kinderopvang meer is, wordt meestal gekozen voor opvang bij familie (30 procent), minder werkdagen (27 procent) of één van de twee ouders kiest ervoor meer thuis te gaan werken (11 procent).  Een redelijk hoog percentage (38 procent) geeft aan dat de klantgerichtheid wel wat beter mag in de kinderopvang. Nog eens 41 procent vindt dat er beter informatie verstrekt kan worden over het kind.

Lees meer over dit onderzoek in een artikel in het juli/augustusnummer in Management Kinderopvang!

Bron: Newcom Research & Consultancy
Foto: Stock.xchng

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.