Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Krrrr…okodil! is prentenboek van jaar 2014

Krrrr...okodil! van de Schotse auteur en illustratrice Cartherine Rayner krijgt de titel Prentenboek van het jaar 2014. Dit maakte de Stichting CPNB maandag bekend namens een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen. Die selecteerde in totaal tien prentenboeken voor peuters en kleuters voor De Nationale Voorleesdagen 2014.
Krrrr...okodil! is prentenboek van jaar 2014
Foto: ANP Photo

Doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2014.

Inspiratie tot spel

Andere titels in de top 10 van prentenboeken zijn onder meer Pip en Posy en de grote ballon van Axel Scheffler, Maak je niet dik! van David Melling en Knuffelbunny van Mo Willems. De jury lette bij het samenstellen van de ranglijst en het aanwijzen van het prentenboek van het jaar niet alleen op een goed verhaal of aantrekkelijke illustraties. De prentenboeken moeten kinderen ook inspireren om te spelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.