Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korting op werknemers met uitkering

De kinderopvangbranche herstelt langzaam weer en het aantal vacatures in de branche stijgt. Het kan financieel aantrekkelijk zijn om werknemers uit een uitkeringssituatie aan te nemen.
Korting op aannemen personeel met uitkering.jpg
De korting op het aannemen van werknemers vanuit een uitkeringssituatie kan oplopen tot 7000 euro per jaar. - Foto: Fotolia

Deze tip deelt accountant- en adviesbureau MTH Kennisgroep Kinderopvang op haar website. Werknemers die vanuit een uitkeringssituatie bij een organisatie aan de slag gaan, kunnen voor werkgevers een premie meebrengen die op kan lopen tot 7000 euro per werknemer per jaar.

Premievoordelen

In sommige gevallen is het denkbaar dat pm’ers die vanwege vraaguitval hun baan kwijtraakten en in een uitkeringssituatie belandden, in hun oude baan aan de slag kunnen. Zolang een medewerker in een uitkeringssituatie zit, zijn er voor werkgevers die zo iemand aan een baan helpen forse premievoordelen te behalen.

De komende twee jaar komen er 9000 banen bij in de kinderopvang. Dit voorspelt het UWV. Lees meer

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met MTH via kinderopvang@mth.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.