Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Korein krijgt directeur Pedagogiek

Korein Groep, heeft, in de persoon van Wilma van Esch, een directielid aangenomen dat zich volledig gaat bezighouden met het pedagogische domein binnen de organisatie.
Korein wil met het aannemen van een directeur Pedagogiek
Korein wil met het aannemen van een directeur Pedagogiek

Van Esch wordt vanaf januari 2016 de nieuwe directeur Pedagogiek van de Eindhovense kinderopvangorganisatie. Zij gaat zich ook bezighouden met de pedagogiek van de organisaties die deel uitmaken van Korein: SKAR en KSS. Zij adviseert de Raad van Bestuur, geeft leiding aan het team Pedagogiek en is verantwoordelijk voor de pedagogische beleidsontwikkeling.

Coaching pm’ers

In veel kinderopvangorganisaties zijn pedagogen wegbezuinigd of op een zijspoor beland. Nu de markt voorzichtijg lijkt aan te trekken, komt er binnen de kinderopvang meer ruimte voor pedagogen. Eén van de kwaliteitseisen van minister Asscher (Sociale Zaken) die door BOinK, Brancheorganisatie Kinderopvang, MOgroep en de vakbonden is ondersteund is het aannemen van pedagogen als vaste coach voor pedagogisch medewerkers. Zij zouden de pm’ers moeten trainen op de werkvloer. Dat is, volgens onderzoeken, de beste manier op de kwaliteit in de kinderopvang verder te verbeteren. Lees meer >>

Over Van Esch

Wilma van Esch beschikt volgens een persbericht van Korein over de vereiste kwaliteiten, netwerk en daadkracht om de pedagogische meerwaarde van Korein Groep zichtbaar te maken en verder uit te bouwen. De Udense maakt momenteel deel uit van het managementteam van Fontys Hogeschool Kind en Educatie en geeft leiding aan de PABO Veghel. Tot voor kort was zij voorzitter van het HBO docentennetwerk Specialisten Jonge Kind en daarvoor vele jaren projectleider Fontys expertisecentrum Ervaringsgericht Onderwijs Nederland. Vele columns en redactionele artikelen verschenen van haar hand en zij voerde eindredactie van het onderwijstijdschrift Egoscoop.

Pedagogisch centrum

Korein wil met het aannemen van een directeur Pedagogiek, een volgende stap zetten in de ontwikkeling van een kinderopvangorganisatie naar een pedagogisch centrum. Een centrum dat opvoeders, professionals en organisaties in kinderopvang, onderwijs en zorg op tal van manieren ondersteunt in hun belangrijke taken in ontwikkeling van jonge kinderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.