Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kom naar de IVN-conferentie Kind & Natuur

Ontdek de mogelijkheden van het bos voor kinderen en educatie tijdens de IVN-conferentie Kind & Natuur op vrijdag 22 november 2019. Leer over eetbare schoolpleinen, struiken als leeromgeving, de mogelijkheden van Tiny Forest op de bso en meer.
Beeld via IVN

De IVN conferentie is voor iedereen die zich bezig houdt of de mogelijkheden wil ontdekken van natuureducatie voor kinderen. In het bijzonder is de conferentie interessant voor professionals in de kinderopvang: natuurpedagoge Claire Warden is één van de keynote sprekers en oprichtster van de eerste natuurkinderopvang in Schotland. Zij neemt de bezoekers mee in ‘Nature Pedagogy’ en vertelt over de pedagogische waarde van het bos. 

Workshops

Naast lezingen kan men ook met de sprekers in gesprek in de salons. Bovendien kan de opgedane kennis direct toegepast worden in de praktijk tijdens een van de workshops, bijvoorbeeld het maken van een uitdagend beweegaanbod in de natuur voor kinderen van 4 tot 12 jaar, en kunnen bezoekers het bos zelf beleven met verschillende natuur- en educatie experts.

Tiny Forests

De maatschappelijke aandacht voor bos neemt toe. Bos levert een waardevolle bijdrage aan klimaatadaptatie, biodiversiteit en waterretentie. Veel gemeenten investeren dan ook in de aanleg van Tiny Forests. Ook op schoolpleinen en in de kinderopvang worden tal van grote en kleine bosjes aangelegd omdat groen bijdraagt aan het leren en ontwikkelen van kinderen. Bovendien, kinderen zijn de groene ambassadeurs van morgen. En die hebben we hard nodig om onze aarde leefbaar te houden. Tijdens de conferentie Kind & Natuur staat het bos en de mogelijkheden ervan voor kinderen centraal.

Belang van natuur

‘Vanuit IVN willen we graag zoveel mogelijk mensen het belang en waarde van de natuur laten inzien en meemaken. Door deze conferentie hopen we deze beweging ook in de kinderopvang en educatie te planten’, laat IVN weten.

Datum en locatie
De IVN-conferentie Kind & Natuur 2019 vindt plaats op 22 november op landgoed Zonheuvel in Doorn. Een deel van het programma vindt uiteraard buiten plaats!   

Aanmelden en info
Ga naar https://www.ivn.nl/conferentie-kind-natuur voor meer informatie en aanmelden.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.