Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangorganisatie open over vermeend misbruik

Na een paar dagen onrust in Hilvarenbeek, heeft het bestuur van een kinderopvangorganisatie tekst en uitleg gegeven over de aanpak van een vermeende misbruikzaak. Deze openheid van zaken pakte goed uit, volgens het Brabants Dagblad. Een meerderheid van de ouders toonde begrip.
Misbruik kinderopvang Hilvarenbeek.jpg
Een waarschuwingsmail van ouders over het opnieuw aannemen van de in opspraak geraakte pm'er

Het misbruik zou afgelopen oktober gepleegd zijn door een medewerker van de kinderopvangorganisatie. Op verzoek van de ouders van het betreffende kind, is er destijds niks over de zaak naar buiten gebracht. Wel werd de medewerker direct op non-actief gesteld en werd er een onderzoek naar de medewerker ingesteld. Daar kwam echter niets uit wat volgens het OM reden was om tot vervolging over te gaan. Ook de onafhankelijke klachtencommissie concludeerde dat de klacht ongegrond was.

Waarschuwingsmail

Omdat er niks uit het onderzoek kwam, is de medewerker weer aangenomen. Zij zou afgelopen donderdag weer beginnen op de groep. De ouders die destijds misbruik vermoedden, besloten daarop andere ouders via een e-mail te waarschuwen. Dat leidde tot veel onrust onder ouders, vooral omdat zij helemaal niets over de zaak gehoord hadden tot die tijd.

Informatiebijeenkomst

Om de onrust weg te nemen, organiseerden de gemeente Hilvarenbeek en de kinderopvangorganisatie een informatiebijeenkomst voor ouders waar ongeveer 200 ouders op afkwamen. Enkele ouders protesteerden tegen het opnieuw aannemen van de verdachte medewerker, maar een grote groep ouders toonden begrip voor de situatie. Nadat een vrouw de aanwezige pedagogisch medewerkers een hart onder de riem stak, volgde er volgens de aanwezige verslaggever van het Brabants Dagblad een luid applaus. ‘Deze situatie kent alleen maar verliezers’, zei een aanwezige ouder. Wel was er kritiek over het feit dat de kwestie zo lang onbesproken was gebleven.

Lees meer in het Brabants Dagblad >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.