Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvangondernemer voor de vierde keer failliet

Met het faillissement van kinderopvang La Dolce Casa in Den Haag, is een kinderopvangondernemer voor de vierde keer in 2,5 jaar tijd failliet gegaan. Toch is de ondernemer achter de schermen al bezig met een doorstart. Curator Martijn Vermeeren zegt dat er sprake is van een patroon.
Kinderopvangondernemer voor de vierde keer failliet
Foto: ANP

Zoals gezegd is La Dolce Casa niet het eerste faillissement van de ondernemer. In 2012 ging onder andere kinderdagverblijf Bambino uit Den Haag failliet. Steeds nam hij ouders mee naar een volgende opvang, maar dat was van korte duur, want ook die ging failliet. Ondanks deze geschiedenis zou de Haagse ondernemer bezig zijn om een nieuwe kinderopvang te starten op hetzelfde adres: Kinderopvang Groen.

Vorderingen

‘We kregen 9 oktober een brief dat La Dolce Casa vier dagen later de deuren sloot’, vertelt een boze vader in de Telegraaf. ‘Dat was toevallig net na het moment dat de ouders de opvang voor een maand vooruit betaald hadden.’ Volgens de krant haalt de ondernemer steeds hetzelfde trucje uit. Soms met hulp van zijn nicht. De ondernemer krijgt vanuit verschillende centra grote bedragen uitgeleend waarna de opvang failliet gaat. De Belastingdienst, pensioenfonds en pandverhuurder hebben elke keer voor tonnen aan vorderingen uitstaan.

Nieuwe opvang

Of Kinderopvang Groen er daadwerkelijk gaat komen, gaat curator Martijn Vermeeren van Buren Advocaten onderzoeken. Vermeeren zegt dat het zaakje behoorlijk stinkt. In de Telegraaf zegt hij: ‘Deze meneer laat een spoor van ellende achter, met elke keer ouders en schuldeisers die de dupe worden. Ouders van 67 kinderen maakten gebruik van opvang bij La Dolce Casa. Omdat de opvang 2,5 week geleden sloot, staan zij nu op straat. Vermeeren onderzoekt de mogelijkheden om de ondernemer privé failliet te laten verklaren.

Informatie

Ouders krijgen binnenkort meer informatie over een eventuele doorstart van een opvang op het adres van La Dolce Casa. Vermeeren: ‘Het wordt misschien lastig, want veel ouders zoeken een andere oplossing of hebben deze al gevonden. Maar we gaan ernaar kijken.’

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.