Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Nederland voegt werkmaatschappijen samen

Met Allio, Partou, skon kinderopvang en Gastouderopvang Nederland wordt toegewerkt naar één organisatie onder de leiding van moedermaatschappij Kinderopvang Nederland. Eerst ligt de focus op het bundelen van werkprocessen op het hoofdkantoor en het samenvoegen van shared service centers, later volgt een naamswijziging voor de hele organisatie.
Kinderopvang Nederland voegt werkmaatschappijen samen

De herinrichting geeft Kinderopvang Nederland ruimte om te blijven investeren in de kwaliteit van de kinderopvang. En er kan beter worden ingespeeld op de veranderende behoeftes van ouders, zoals een meer flexibel aanbod en meer communicatie. Daarnaast moet de herinrichting leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering.

Overnames

Directievoorzitter Katinka Habermehl-Reuling: ‘De nieuwe organisatie biedt ons de ruimte om sneller en beter in te spelen op de behoefte van onze klanten. Door kennis te bundelen en werkprocessen te uniformeren, kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening ook in de toekomst blijven garanderen. Daarnaast houden we de mogelijkheid open voor overnames, om onze positie op de markt verder te versterken.’

Financieel gezond

Een woordvoerder van de kinderopvangorganisatie benadrukt dat Kinderopvang Nederland nog altijd een financieel gezonde organisatie is, ondanks vraaguitval en veranderingen in de markt. Met een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro is Kinderopvang Nederland een van de grootste organisaties in de sector. In totaal werken er ruim 5000 medewerkers op 425 vestigingen.

Naamswijziging

De herinrichting heeft geen gevolgen voor medewerkers op de groep. Door het samenvoegen van stafafdelingen verdwijnen er wel arbeidsplekken op het hoofdkantoor. In het begin van 2014 verwacht de organisatie een naamswijziging door te voeren. Alle werkmaatschappijen gaan dan onder één naam verder. Welke naam dit wordt en of het een nieuwe naam wordt of de naam van één van de werkmaatschapijen, is nog niet bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.