Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang mogelijk al op 8 februari weer open

Het kabinet is in overleg over een exitstrategie uit de huidige lockdown. Heropening van de kinderopvang en scholen is waarschijnlijk de eerste versoepeling. Mogelijk is het op 8 februari al zover, afhankelijk van de snelheid waarmee de Britse variant van het coronavirus zich verspreid.  
© Monkey Business / stock.adobe.com

De kans dat de kinderopvang en de scholen op 8 februari weer open gaan is ‘zeer groot’, zei minister van Financiën en CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra na afloop van de ministerraad op vrijdag.

Op zijn wekelijkse persconferentie was premier Rutte iets vrijdag voorzichtiger. We moeten eerst de laatste cijfers over de verspreiding van de Britse variant onder jonge kinderen afwachten, zei hij.

RIVM bezorgd

Het wachten is op het advies van het Outbreak Management Team. Het RIVM is nog altijd bezorgd over de snelheid waarmee de Britse variant van het virus zich kan verspreiden. Maar de verwachting is toch dat er dinsdag een positief besluit valt.

In de sector wordt vooralsnog positief geoordeeld over een heropening. ‘Noodopvang op scholen en kinderdagopvang al sinds 16 december open en druk bezocht,’ schrijft kinderopvangondernemer Corona Koek op Twitter. ‘Op onze 170 kinderopvanglocaties geen enkele besmettingsexplosie. Bezetting kinderen nu rond de 60%. Goede ventilatie is wettelijk verplicht, protocollen in orde. Kinderopvang kan prima open!’

De basisscholen zitten in deze lockdown flink klem. Leerkrachten moeten online les geven, lespakketten samenstellen en noodopvang verzorgen. Maar op verschillende plekken in Nederland springt de kinderopvang nu in en ondersteunen pm’ers de leerkrachten. ‘Het zorgt voor een hoop goodwill.’ Lees hier het hele verhaal

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.