Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang krijgt rapportcijfer 8 van ouders

Negen van de tien ouders vindt de kinderopvang van goede kwaliteit. Gemiddeld geven ze de opvang het rapportcijfer 8. Ruim 80% vindt dat kinderopvang een basisvoorziening moet worden.
iStock

Dit blijkt uit onderzoek van BV Familie, schrijft de organisatie in een persbericht.

Tropenjaren

Veel ouders ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging, volgens de organisatie. ‘Door een cocktail aan veranderingen in de maatschappij én het hoge tempo, loopt de druk op ouders en daarmee de druk op kinderen op. Terwijl instanties en systemen daar niet per se op zijn aangesloten. Logisch dat ouders vragen om meer hulp, bijvoorbeeld door van kinderopvang een basisvoorziening te maken,’ zegt Renate Tromp van BV Familie, een sociale beweging voor en door ouders.

#hebheterover

BV Familie roept alle betrokkenen, van ministers en Kamerleden, tot werkgevers en sportorganisaties, maar ook ouders zelf op om de maatschappelijk druk op gezinnen te verlichten. Met #hebheterover wil BV Familie om de druk die op ouders ligt aan alle tafels bespreekbaar te maken.

Hiervoor liet BV Familie de documentaire ‘Ticket to the tropics’ maken.

Internationale dag van het gezin

Op 15 mei is het Internationale Dag van het Gezin. Deze dag is in 1993 door de Verenigde Naties uitgeroepen. Op de dag wordt iedereen opgeroepen om stil te staan bij het belang van het gezin. BV Familie wil op deze dag  speciaal aandacht vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders, kinderen en natuurlijk opa’s en oma’s.

Van 1 juni tot en met 7 juni is het de Week van de Ouder. Dit initiatief is gestart om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap. Iedereen die met ouders en kinderen werkt wordt opgeroepen om in actie te komen en aandacht te besteden aan het onderwerp. De week start met de Internationale Dag van de Ouders. Deze dag is in 2012 door de Verenigde Naties uitgeroepen om ouders in alle delen van de wereld te waarderen voor hun onzelfzuchtige en levenslange toewijding aan hun kinderen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.