Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Columbus Junior wordt kinderopvang KOSMO

Kinderopvangorganisatie Columbus Junior gaat vanaf 1 maart 2023 verder onder de naam KOSMO. De naamswijziging staat symbool voor een belangrijke koerswijziging die de organisatie heeft ingezet. De koers- en naamswijziging dragen bij aan de versterking van de kinderopvang als een duurzame voorziening.
Kosmo
Kinderopvang KOSMO

De nieuwe naam staat voor toekomstgerichtheid, duurzaamheid en eindeloos ontdekken. Pedagogisch medewerkers zorgen dat het onderweg veilig is en dat de kinderen alles krijgen wat er voor hun ontdekkingstocht nodig is, zo meldt de organisatie in een persbericht.

Aandacht voor elkaar

KOSMO is een kinderopvangorganisatie met ruim 50 vestigingen in Twente en de Achterhoek. De organisatie biedt ouders kinderdagopvang, peuteropvang en bso aan. Er werken 650 medewerkers en er worden meer dan 5000 kinderen opgevangen.

De organisatie is eind 2021 aan de slag gegaan om te bepalen welke kant zij op wil. De kinderen en medewerkers stonden daarbij centraal. ‘We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan onze strategische ontdekkingsreis; wie zijn we en wat vinden wij als organisatie belangrijk’, aldus Bertilla van Es, manager Strategie & Ontwikkeling bij KOSMO. ‘Aandacht geven aan elkaar en oog hebben voor elkaar. Duurzaam leven, in verbinding met de natuur, en van mens tot mens. Dat is wat er door onze aderen stroomt en wat wij aan onze kinderen willen meegeven op een ontdekkende en spelende wijze.’

Eindeloze ruimte

Na zorgvuldig onderzoek is de kinderopvangorganisatie erachter gekomen dat een nieuwe naam beter passend is bij waar ze voor staat. ‘Wij zijn van mening dat een betere samenleving opgebouwd wordt van kinds af aan. Kinderen moeten stapje voor stapje kunnen uitgroeien tot goede mensen. Daar past een kinderopvang bij die ze uitdaagt en aanmoedigt om zelf op ontdekkingstocht te gaan. En dat doen we vanaf nu onder onze nieuwe naam KOSMO’, vervolgt Bertilla van Es.

KOSMO is een verbastering van ‘de kosmos’, de eindeloze ruimte en alles wat dit bevat. Het universum waar wij allen onderdeel van zijn. De organisatie benadrukt het belang van de bewustwording van zijn of haar omgeving bij jonge kinderen. Ze wil dat kinderen zichzelf kunnen zijn, de ruimte hiervoor voelen en hun grenzen durven te verleggen. KOSMO ziet het grotere geheel en zorgt voor de veilige haven, waarbinnen ze de wereld op hun eigen wijze kunnen ontdekken.

Pedagogisch beleid

Naast de nieuwe naam, een bijpassende huisstijl en een nieuw logo, wordt er ook gekeken naar het pedagogisch handelen. Het is volgens KOSMO belangrijk dat de kinderen precies datgene krijgen wat ze nodig hebben. Denk hierbij aan de voedingskeuzes voor de kinderen of aan activiteiten met diverse spelelementen of juist gericht op kennis. Zo ontdekken zij samen en vol zelfvertrouwen, ongedwongen de wereld van nu én morgen.

Pedagogisch medewerkers willen zo’n 4 tot 7 uur per week extra werken

De eerste resultaten van de proeftuin bij Kind & Co Ludens voor het verhogen van de deeltijdfactor in de kinderopvang lijken positief: medewerkers van kinderdagverblijven willen gemiddeld 4,4 uur meer werken en bso-medewerkers gemiddeld 7 uur. Waarom gebeurt dat dan nog niet? Welke obstakels zijn er? >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.