Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kindermuziekweek 2020 gaat door (online)

Muziek verbindt, juist nu. Daarom heeft de organisatie van de landelijke Kindermuziekweek 2020 ervoor gezorgd dat de week van 27 maart tot en met 5 april door kan gaan, online.
Beeld via Kindermuziekweek

Alle kinderen van 10 tot 12 jaar in Nederland laten genieten van het maken en het luisteren naar muziek, dat willen organisaties uit de muzieksector bereiken met de Kindermuziekweek. Samen bundelen zij hun krachten om een gezamenlijke droom te realiseren: dit jaarlijks terugkerende evenement, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond.

Digitaal

De Kindermuziekweek 2020 wordt gehouden van 27 maart tot en met 6 april, maar vindt nu geheel digitaal plaats, vanwege de noodmaatregelen rondom het coronavirus. Dat betekent niet minder muziek.

Programma

Elke dag is er keuze voor activiteiten uit een gevarieerd programma. Zo treedt Dirk Scheel op via de livestream, kunnen kinderen meedansen met de Dons-band, of meedoen aan de dag-contest.

‘Muziek verrijkt’

Dat muziek voor kinderen zo belangrijk is onderstreept ook programmamaker en presentatrice Evelien Bosch, één van de landelijke ambassadeurs van de Kindermuziekweek: ‘Je laten meenemen door de muziek, samen dansen en genieten. Muziek is een verrijking van het leven en als ambassadeur van de Kindermuziekweek zet ik me er graag voor in om zoveel mogelijk kinderen met muziek in aanraking te laten komen.’

Bekijk de website voor het hele programma >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.