Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen snoepen meer dan ouders denken

kinderen

Ouders zijn te positief over het eetgedrag van hun kinderen. Driekwart van de ouders weet niet dat kinderen meerdere keren per dag snoepen, terwijl een derde van de kinderen zegt dat wel te doen. Kinderen pakken twee keer zo vaak zelf iets te snoepen of snacken dan ouders denken. Dit blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinitiatief JOGG.

Ranja en snoep
Ruim duizend ouders van kinderen van 4 en 16 jaar en kinderen van 12 tot 16 jaar deden aan het onderzoek van JOGG ( Jongeren op Gezond Gewicht) mee. Ria van Dijk, diëtiste voor JOGG, is niet verbaasd: ‘Ouders hebben geen idee hoeveel ranja en snoep er bij hun kinderen naar binnen gaat.’

Zakgeld
Kinderen blijken ook buitenshuis te snacken. 57 procent van de kinderen tussen de 12 en 16 jaar besteedt zakgeld aan snoep, snacks en frisdrank. De snoep- en frisdrankautomaten op scholen zijn ouders dan ook en doorn in het oog. Maar ouders kunnen zelf ook nog wel het één en ander leren over gezonde voeding zegt Van Dijk op NU.nl.

Gezonde warme maaltijd
‘Er komen kinderen bij mij op consult die maar één keer per week een gezonde warme maaltijd krijgen’, zegt ze. ‘Als ouders al niet supergezond eten, eten hun kinderen nog ongezonder. Alle ongezonde dingen die ze op school eten, komen er bovenop.’

Bron: NU.nl
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.