Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen maken film voor UNICEF

Marianne Velsink
Bso de blauwe kever (skon) was als enige bso uitgenodigd om deel te nemen aan het UNICEF-festival. Vroeg opgestaan en mooi aangekleed liepen de kinderen van de bso donderdagochtend over de blauwe loper. Tijdens het festival werd hun eigen film vertoond over kinderrechten.
Kinderen maken film voor UNICEF

De kinderen van de blauwe kever maakten een film tegen kinderarbeid en over het recht om naar school te gaan. Ze bedachten zelf het verhaal van vier  jonge meisjes die gedwongen door hun ouders in een zoutfabriek werken en in opstand komen omdat ze naar school willen. Niet alleen bedachten de kinderen het verhaal zelf, maar zij maakten ook een storyboard, filmden en speelden zelf en waren ook verantwoordelijk voor editing van de film.

Multimedia op de bso

Sinds dit jaar is bso de blauwe kever één van de zes  bso’s van skon kinderopvang waar de kinderen onder begeleiding van pedagogisch medewerkers actief en creatief aan de slag gaan met multimedia. Ze maken zelf media en gaan actief en creatief aan de slag om op die manier mediawijs te worden.

Fantasie

Via samenwerkingspartner Beeld en Geluid is bso de blauwe kever in aanraking gekomen met het kinderrechten festival en zijn zij gevraagd om als bso mee te doen. Manager Annette Hellinga: ‘Met onze 10+ kinderen, de groep Beetles,  maken we vaker filmpjes en we hebben daar ook de juiste apparatuur voor in huis. Maar dit was natuurlijk een unieke mogelijkheid om met de kinderen te praten over kinderrechten en tegelijkertijd bezig te zijn met media. De kinderen gebruiken onbevooroordeeld hun fantasie en eerlijkheid, dat is ontwapenend om te zien. Het is een mooie film geworden  En ik ben er natuurlijk ook best trots op dat de blauwe kever als enige bso meedeed!’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.