Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Kinderen fantaseren minder dan vroeger

Fantasie

Veel

Registreren

4 REACTIES

  1. Wij merken dat op de bso vnl de groep kinderen van 4 tot 8 jaar nog steeds een grenzeloze fantasie heeft. Om de fantasie te prikkelen is er niet eens zo veel nodig. Een stapel kleden en dekens. Een kist verkleedkleren en een doos met attributen. (lege verpakkingen, doosjes plankjes enz) Een poppen/speelhoek die ze zelf keer op keer mogen veranderen. De kinderen zijn er de hele middag mee bezig. Er hoeft niet eens playmobil te zijn. De oudere kinderen willen vaak al iets meer ”chillen” en zich vervelen maar toch is deze groep ook nog te prikkelen. Laat ze maar een vlot en/of hut bouwen. Ze zijn gelijk weer hun fantasie aan het gebruiken. Maar als pmw moet je ze de ”tools” wel aanreiken.

  2. Lees alle reacties
  3. Kinderen Fantaseren idd veel minder ! oorzaak ? tv en ook wat de ouders aanbieden . Een kind is instaat ‘ zelf een wereld te maken ‘. En als je naar jaren terug kijkt dan zie je dat de volwassene ze dit afnemen , alles met af zijn , er is tv waar ze al heel jong voor worden gezet ( en de meest afschuwelijke progr kijken ! ) kinderen op een kinderdagverblijf krijgen ook veel minder de kans al zie je soms in de poppenhoek een mooi spel ontstaan ; Dan was jij de mama en ik de papa en jij de baby en we gingen naar oma ,…. Ze moeten daar een hele boel de kleurplaten en de knutselwerkjes zijn niet aan te slepen en dreigt een kind niet mee te willen gaan in de stroom omdat het net zo lekker aan het spelen is Moet het mee doen. Echt veel kans krijgen ze ook niet lijkt me zo ?! Het zelfde als met dat de kinderen zo gewelddadig zijn , Nee zijn we daar nu echt verbaasd over ?? Ga eens na wat voor voorbeeld ze hebben …. Ze trappen elkaar in elkaar ( heel jong al ) doen ze op tv toch ook ?! zo los je de dingen toch op ? Inmiddels heb ik Heel wat kinderen gezien en telkens weer verbaas ik mij over hoe er met hen wordt omgegaan.
    Sorry

  4. Ik heb op het KDV een verhaal verteld over het strand en daarna hebben wij onze speelruimte omgetoverd tot strand. Het water, het strand, strandstoelen, badlakens en strandballen. De kinderen hebben zich zo goed vermaakt in de fantasiewereld dat ze er elke keer weer om vragen. Zelfs het water(gewoon een stuk vloer) was koud maar erin zwemmen was helemaal het einde:-)
    Hoezo geen fantasie, het ligt eraan wat je als volwassene aanbiedt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.