Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KindeRdam wint KINDwijzer Award

Kinderopvangorganisatie KindeRdam uit Rotterdam heeft de KINDwijzer Award gewonnen met het project ‘Samen …. opgroeien in Rotterdam’. De KINDwijzer-organisaties werken vier jaar lang met het project ‘De kinderopvang als oefenplaats voor democratisch burgerschap’. Tijdens het jaarlijkse KINDwijzer event kreeg de Rotterdamse organisatie de prijs voor de wijze waarop het project is uitgevoerd.
KindeRdam wint KINDwijzer Award
Foto: ANP

In 2012 lag bij KindeRdam de focus van het project vooral op ouders betrekken bij de opvang. Hiervoor werd het jaarthema Bij mij thuis bedacht. Ouders maakten kennis met elkaars cultuur door bijvoorbeeld een gezamenlijke lunch of high tea met hapjes uit allerlei landen te organiseren, samen te wandelen, te knutselen, te werken in de tuin en nog veel meer. Door dit project zijn de ouders een stapje dichter bij elkaars cultuur gekomen. Alle betrokkenen – ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers –  hebben veel plezier beleefd aan de gezamenlijke activiteiten.KINDwijzer

KINDwijzer is een landelijk netwerk van 15 toonaangevende kinderopvangorganisaties, die samenwerken in een coöperatieve vereniging. Door het ontwikkelen en delen van kennis en werkmethoden zijn de lid-organisaties voortdurend vernieuwend bezig.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.