Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kinderopvang weet zich geen raad met digitale media

Hoewel voorlezen ongekend populair blijft in de kinderopvang, weten we ons minder raad met digitale media. Vier op de tien instellingen gebruiken helemaal geen radio, tv en tablets voor peuters. De groep die wel gebruik maakt van digitale media, heeft hierover geen specifieke richtlijn of visie opgenomen in het pedagogisch beleidsplan.
Kinderopvang weet zich geen raad met digitale media
Foto: ANP Xtra

Dit

Registreren

3 REACTIES

  1. Dus omdat er weinig gebruik van wordt gemaakt, is de conclusie direct dat men er geen raad mee weet? Vreemde conclusie hoor. En wat is dan dé tip of hét advies hoe het wel moet? De industrie baalt denk ik een beetje omdat ze weinig tablets kunnen slijten aan de opvang 😉

  2. Lees alle reacties
  3. Digitale media kan als je het op een educatieve wijze inzet ook heel leerzaam zijn. Wij gebruiken het bijvoorbeeld als we starten met een nieuw thema bij kinderen vanaf 2 jaar. Ook maken wij foto’s, en komen hier later op terug naar aanleiding van een vertel activiteit. Met oudere kinderen kun je vragen opzoeken of zelfs samen een digitaal prentenboek maken door middel van PowerPoint.

  4. Digitale media ik ben er geen voorstander van in de kinderopvang, zeker niet voor de 0-4 jarige. Kinderen horen op de eerste plaats te leren spelen en delen, rekening te houden met elkaar enz. Met gewoon voorlezen/ vertellen kan je zoveel meer dan dat een video kan, idem met zelf/samen zingen zonder brullende cd op de achtergrond. Laats hoorde ik nog van een ouder dat toen ze bij een andere aanbieder waren de cd daar zo hard stond dat ze de leidster amper kon verstaan ik weet dat dit op veel organisatie,s gebeurt. Wat betreft de computer en t.v ik denk dat het overgrote deel van de kinderen hier thuis al genoeg mee te maken heeft. computers en tv op het dagverblijf NEE alstublieft niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.