Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf in opspraak geraakt

Een oud-medewerker van kinderdagverblijf 't Debberke in Stiphout doet een boekje open over de gang van zaken bij haar oude werkgever. Kinderen zouden verplicht moeten eten en worden hardhandig behandeld. Een ouder heeft aangifte gedaan tegen het kinderdagverblijf. Ook de GGD constateerde misstanden. Justitie onderzoekt de zaak.
Kinderdagverblijf in opspraak geraakt
Foto: ANP

De medewerker deelt haar verhaal anoniem aan Omroep Brabant. Zij zegt dat als kinderen niet wilden eten, hen de neus werd dichtgeknepen en het eten naar binnen werd gepropt. Kinderen zouden verder hard op bed worden gegooid en letterlijk op de vingers worden getikt. Ook zegt ze dat het kinderdagverblijf zich niet aan regels houdt.

Inspectie

‘Vaak waren er te veel kinderen aanwezig in het kinderdagverblijf. Als de inspectie dan voor de deur stond, werd een aantal kinderen naar het aangrenzende woonhuis gebracht’, aldus de ex-medewerker. Ze voegt er nog aan toe dat de eigenaresse jarenlang niet over de juiste papieren beschikte om op haar eigen kinderdagverblijf te mogen werken.

Onpedagogisch handelen

Niet alleen de ex-medewerker meldt misstanden, de GGD constateerde eerder ook al dat er regels werden overtreden. In het inspectierapport verwoordt de GGD het als ‘onpedagogisch handelen van een beroepskracht jegens kinderen’. Voor de gemeente is er desondanks nog geen reden om het kinderdagverblijf te sluiten.

Onbegrip

De oudercommissie van ’t Debberke herkent zich totaal niet in de aantijgingen. Voorzitter van de oudercommissie Bart Remmers: ‘Als mijn kinderen gevaar liepen, liet ik mijn kinderen daar echt niet zitten’. Hij brengt zijn kinderen al van jongs af aan naar de opvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.