Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

De Kinderboekenweek is weer begonnen. Tijdens het Kinderboekenbal werd het boek 'Lampje' van de schrijfster Annet Schaap (Querido) onderscheiden met de Gouden Griffel. Het thema van de Kinderboekenweek gaat dit jaar over vriendschap. Bekijk hier een paar leuke activiteitentips binnen dit thema.
ANP

Het kinderboekenweekgeschenk is dit jaar het boek De eilandenruzie van Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Boekhandels geven het boek weg bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 Kom erbij is gemaakt door illustrator Milja Praagman. Dit prentenboek is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar.

Te doen

Nog tot en met 14 oktober organiseren boekhandelaren, bibliotheken, uitgeverijen en scholen allerlei activiteiten rond kinderboeken over vriendschap. Op de agenda staat onder andere:

Nog wat ideeën voor groepsactiviteiten

Meer weten over de Kinderboekenweek? Ga naar de officiële website

Bij kinderopvangorganisatie Partou wordt bovenmatig aandacht besteed aan het stimuleren van vriendschappen. Zeker tijdens de jaarlijkse Vriendjesweek die de kinderopvangorganisatie organiseert. Ze delen 8 handige tips om vriendschappen bij kleine kinderen (0-4 jaar) te stimuleren. Bekijk ze hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.