Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderarts Patricia Bruijning: waarom kinderen nu brandhaarden zijn van corona

Tijdens de eerste coronagolf werden kinderen nauwelijks besmet, omdat hun afweersysteem sterker is dan bij volwassenen. Ook gaven kinderen het virus destijds amper door. Maar sinds de deltavariant is dat anders. Patricia Bruijning, kinderarts en epidemioloog bij het UMC Utrecht, legt uit hoe dat zit in een podcast van de BK.
Patricia Bruijning
Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Jeffrey Groeneweg

De

Registreren

2 REACTIES

  1. Mijn naam is Siep de Haan.
    Ook kinderen spelen een belangrijke rol bij de verspreiding van Covid. Ook zij zijn bezorgd over corona en willen meehelpen om deze nare ziekte de wereld uit te krijgen. We moeten samen de corona bestrijden, volwassenen en kinderen.

  2. Lees alle reacties
  3. 1. De Deltavariant is al in april 2021 in Nederland. Patricia Bruijing meldt pas op 9 december 2021 dat de Deltavariant zoveel besmettelijker is door kinderen.
    2. 1% van alle kinderen tussen 5 en 11 belandt in het ziekenhuis, aldus Patricia Bruijning. 1% van 1miljoen = TIEN DUIZEND KINDEREN in het ziekenhuid.
    Docenten weten al veel langer hoeveel gevaar kinderen en hun ouders lopen. Wij hebben al artikelen geschreven in januari 2021.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.