Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kieswijzer voor werkende ouders

Kieswijzer

Het innovatieplatfom Kinderopvang heeft een kieswijzer ontwikkeld voor de werkende ouder. In twintig vragen kunnen werkende ouders invullen hoe zij o.a. denken over kinderbijslag, de kwaliteit van de kinderopvang, het flexibele werken, zwangerschapsverlof, de bestrijding van taalachterstand van jonge kinderen en brede scholen.

Na twintig vragen rolt er een advies uit van welke politieke partij jouw opvattingen het best vertegenwoordigt. Bijna alle grote partijen doen aan de kieswijzer mee. Alleen de PVV had geen interesse in medewerking en is daarom niet opgenomen in de kieswijzer.

Ouders ondersteunen
Het innovatieplatform Kinderopvang bestaat uit Kinderopvang Nederland, Voor werkende moeders, Het nieuwe werken doe je zelf! en Lof. Zij hebben allen op hun eigen manier te maken met het ondersteunen van werkende ouders in de combinatie werk en zorg. Zij helpen ouders graag bij het vinden van een politieke partij die rond dit thema bij hen past en besloten daarom de kieswijzer te ontwikkelen.

Ben je ook een werkende ouder? Vul de Kieswijzer voor werkende ouders in >>

ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.