Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keurmerkinstituut: ‘Te zware eisen HKZ’

Keurmerkinstituut: 'Te zware eisen HKZ'

HKZ-adviseurs en certificeerders stellen vaak te zware eisen aan de risico-inventarisatie die voor het HKZ-certificaat verplicht zijn. Het Keurmerkinstituut ontvangt hierover met regelmaat klachten, maar benadrukt dat er geen geavanceerde methoden voor risico-inventarisatie vereist zijn voor het HKZ-keurmerk in de kinderopvang.

Verwarring
Vermoedelijk verwarren certificeerders en adviseurs de HKZ kinderopvang met het HKZ-schema voor cliënt/patiëntveiligheid waarin wel diepgaande risico-analyses moeten worden beschreven. Om dit in de toekomst te voorkomen heeft het Keurmerkinstituut een notitie verspreid waarin de verschillen tussen HKZ-keurmerken worden uitgelegd.

‘Kans voor verbetering’
Er komt een einde aan het verhullende taalgebruik die voor tekortkomingen worden gebruikt in HKZ-rapportages. Deze tekortkomingen worden nu nog afgedaan als ‘kansen voor verbetering’. Straks wordt de afwijking, constatering en/of tekortkoming gewoon genoemd in de rapportages. Het Keurmerkinstituut vindt dat alleen op basis van een heldere diagnose de klant zijn of haar managementsysteem kan verbeteren.

Lees meer op de website van het Keurmerkinstituut >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.