Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kenniscentrum EC O3 is gestopt

EC O3, het Expertisecentrum Ontwikkeling, Opvang en Onderwijs voor nul- tot twaalfjarigen, is gestopt. Er kwam een einde aan de financiering vanuit het ministerie van Onderwijs en er is geen uitzicht op andere inkomstenbronnen. De initiatiefnemers, het Kohnstamm Instituut, Sardes en het Nederlands Jeugdinstituut / NJi, zien geen ruimte om door te gaan.
Kenniscentrum EC O3 is gestopt
Foto: ANP Photo

EC 03 had de afgelopen jaren als doel om kennis over ontwikkeling, opvang en onderwijs te bevorderen, bundelen en verspreiden. Kennis uit wetenschappelijk onderzoek werd vertaald naar de praktijk, zodat die toegankelijk werd voor professionals en managers in de opvang en op scholen en voor beleidsmakers op lokaal en landelijk niveau. Andersom inventariseerde EC O3 praktijkgerichte onderzoeksvragen die in het werkveld leefden en koppelde deze terug naar de wetenschap.

Website

Apart van elkaar gaan het Kohnstamm Instituut, Sardes en het NJi door met hun werkzaamheden op dit themagebied. Hierin zal opnieuw zo veel mogelijk gezocht worden naar samenwerking.  De website van EC O3 blijft nog in de lucht tot de daarop beschikbare informatie is geïntegreerd met de kennis in relevante dossiers van het Nederlands Jeugdinstituut, zoals de brede school en ontwikkelingsstimulering.

Interactief platform

Kees Bakker, voorzitter van de raad van bestuur van het Nederlands Jeugdinstituut, laat weten dat er plannen zijn om als vervolg op EC O3 een interactief platform rond thema’s als de brede school, ontwikkelingsstimulering en participatie te starten. Josette Hoex is hier vanuit het NJi mee bezig.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.