Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kennis verbreden en ervaringen uitwisselen in de CoachKamer

Als pedagogisch coach ben je voortdurend met de pedagogisch professionals in gesprek over het belang van reflecteren. Maar maak je zelf eigenlijk weleens pas op de plaats? De CoachKamer biedt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en kennis te verbreden en te verdiepen.
pedagogisch coach
© fizkes / Getty Images / iStock

De CoachKamer is een initiatief van Expertisecentrum Kinderopvang. Het biedt de mogelijkheid te reflecteren op de afgelopen periode, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen, plannen te maken en ook eens wat anders uitproberen. Daarnaast kun je contacten leggen met coaches van andere organisaties.

Elke kinderopvangorganisatie moet een pedagogisch coach hebben. Dat is een wettelijke verplichting. De pedagogisch coaches spelen een belangrijke rol in de uitvoeringspraktijk. Zij coachen de pedagogisch professionals bij hun pedagogisch handelen en denken mee bij het verbeteren van de pedagogische kwaliteit.

Nieuwe rol

De pedagogisch coach is nog een relatief nieuwe rol in de kinderopvang. Ook pedagogisch coaches hebben belang bij professionalisering. Om deze rol steeds beter te kunnen vervullen is informatie, inspiratie en motivatie van groot belang. Want hoe zorg je nu voor verbetering van de pedagogische kwaliteit? Hoe neem je pedagogisch professionals mee? En welke vragen stel je om het pedagogisch handelen te bespreken? Al deze elementen komen aan bod in de CoachKamer.

Het streven is een min of meer vaste groep pedagogische coaches die drie keer per jaar bij elkaar komt. Wil je meer weten? Of aanmelden? Dat kan via deze link.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.