Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamp zoekt methode voor continue screening

Kamp zoekt methode voor continue screening

Minister Kamp ziet het invoeren van een BIG-register voor de kinderopvang niet zitten, maar is wel op zoek naar een andere vorm van continue screening van medewerkens in de kinderopvang om zo meer veiligheid te garanderen. Dit schrijft de minister aan vakbond CNV Publieke Zaak.

BIG-registratie
CNV had in de zomer voorgesteld om de BIG-registratie die in de zorg al is ingevoerd ook voor de kinderopvansector verplicht te stellen. Dit werkt beter dan de tweejaarlijks geactualiseerde Verklaring Omtrent gedrag-regeling. Kamp benadrukt dat de VOG-methode inderdaad te weinig bijdraagt aan verhoging van de veiligheid. Daarom is hij op zoek naar een vorm van continue screening van alle medewerkers in de kinderopvang. De BIG-registratie lijkt hem echt niet de meest voor de hand liggende methode.

Bestaande systemen
Voor continue screening is een overzicht van alle medewerkers in de kinderopvang nodig. Dit kan mogelijk ook een registerfunctie vervullen. Het streven van de minister is om zoveel mogelijk aan te sluiten op informatie die reeds binnen de kinderopvangsector beschikbaar is. De koppeling met bestaande systemen ligt dan ook meer in de rede vindt Kamp.

Lees de brief die Kamp naar CNV stuurde >>

Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.