Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kamercommissie wil mening over kinderopvang horen

De Kamercommissie wil, voorafgaand aan een rondetafelgesprek, van ouders en professionals horen hoe zij denken over de toekomst van de kinderopvang. Zo kunnen ze goed beslagen ten ijs komen als ze met elkaar antwoorden gaan zoeken op de vraag 'Hoe moet de kinderopvang in de toekomst georganiseerd worden om een goede kwaliteit te verzekeren?'
Kamercommissie wil mening over kinderopvang horen
Foto: ANP Photo

De Kamercommissie bestaat uit Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen die met elkaar over bepaalde thema’s in gesprek gaan. Dit keer komen Kamerleden met het specialisme kinderopvang bij elkaar. De bezuinigingen in de kinderopvang en de toegenomen druk op de sector zijn hiervoor de aanleiding.

Vragen

De commissie is op zoek naar meningen van ouders en professionals. Mogelijk te beantwoorden vragen zijn ‘Hoe zorgen we in de toekomst voor een goede kwaliteit van de kinderopvang?’,’Wat vindt u van samengevoegde vormen van kinderopvang, zoals de Brede School en Integrale Kindcentra?’ en ‘Hoe ziet u de ontwikkeling naar een groeiende informele kinderopvang, waarbij ouders zelf op elkaars kinderen gaan passen?’
Mail tot uiterlijk vrijdag 17 mei een reactie naar toekomstkinderopvang@tweedekamer.nl.

3 REACTIES

  1. Ik begrijp niet waarom er iedere keer weer zogenaamde kwaliteitsbesprekingen gevoerd moeten worden. Ook de branchevereniging heeft hier een handje naar.
    Intergrale kindcentrum, brede scholen, kleinschalige dagopvang.. overal zijn zijn voor- en tegenstanders van.. Ouders beoordelen kinderopvang in NL in het algemeen als goed tot zeer goed. Laat de branche toch eens met rust en een aantal jaar aan kabbelen.. ”Volwassen worden” noemt men dat…. !!!

  2. Lees alle reacties
  3. Het zou fijn zijn als er meerjarenbeleid komt wat ook meteen duidelijk is bij de klanten. Afgelopen jaren is er veel verloren gegaan doordat er in juli/augustus vanalles aangekondigd wordt wat pas in november na de rekenen was voor ouders. Omdat de klanten 2 maanden opzegtermijn hebben hadden er al een hoop iets anders geregeld voordat ze wisten wat het in hun situatie exact zou gaan betekenen.

  4. En maar door blijven vergaderen over wat er moet gebeuren met de kinderopvang. Terwijl in het hele land de kinderopvangorganisaties failliet gaan. Als het in dit tempo doorgaat, dan komt de oplossing voor vele ondernemers te laat. Dan moet er weer een commissie worden ingesteld om te onderzoeken waarom dit zo lang heeft geduurd en waarom niets is besloten.
    Ik snap ook wel dat beslissingen wel overwogen moeten worden, maar als er dan ook een besluit komt voor de komende jaren. Nu wordt er voor 1 jaar een beleid uitgestippeld en volgende jaar kan het weer helemaal anders zijn. Deze onzekerheid en besluiteloosheid is voor geen enkele sector goed…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.