Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda van Vuuren – Een spannende dag

De dag, dat Marike Vroom en Remko (cameraman) zouden komen was net op de dag dat ook de grote oude boom, die voor onze locatie staat, de meeste stemmen had gekregen. De boom was uitgekozen tot de mooiste boom van Wijchen. De Gemeente vroeg aan ons of het team met de kinderen en eventueel ouders het bordje wilden onthullen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen.

Spannend dagje
Een spannend dagje voor de kinderen en de leiding. ’s Morgens stonden de kinderen rondom de boom te dansen en werd de boom versierd. Kinderen waren verkleed als boom en de zakken rondom hun lijfje ritselden. We hadden zelfs een lied ingestudeerd en de kinderen zongen dit lied uit volle borst rondom de boom. De wethouder trakteerden de kinderen op rozijntjes en we ontvingen een vogelhuisje.
’s Middags kwamen al op tijd Marike en Remko binnen. De meeste kinderen lagen te slapen en de jongste en de oudsten waren op en deden activiteiten met de pedagogisch medewerkers. Het verliep heel ontspannen. Ik kon merken dat de pedagogisch medewerkers inmiddels aardig gewend zijn aan een camera. Het is namelijk zo dat jaarlijks de pedagogisch medewerkers worden gefilmd en tijdens het terug kijken van de beelden wordt de interactie met de Hoe was het allemaal overgekomen, wat vonden ze ervan?

Tevredenheidonderzoek en petitie van de kinderen
Het tevredenheidonderzoek was inmiddels ook allemaal geregeld en nu voorbereiden op de presentatie voor de juryleden. Konden we ons wel voorbereiden en hoe deden we dit dan? Welke vragen zouden er worden gesteld? We konden ons geen voorstelling maken, het was vooral gissen.
Een ouder kwam met een lumineus idee om een petitie mee te geven met “handtekeningen” van de kinderen. Er kwamen zulke leuke A viertjes terug van de kinderen; handen die ingekleurd waren, een verhaaltje met waarom het kind het zo leuk vindt op ´t Laantje (zoals bijv. ik vind de smeerkaas zo lekker), allerlei plaatjes erop geplakt. Veel complimenten en alle handtekeningen werden in een map gebundeld en we zouden dit boek met trots overhandigen.

De volgende keer, op bezoek bij de jury.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.