Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Job van Velsen – Doe je mee?

Volg je me op twitter? Dan heb je absoluut langs zien komen dat de inschrijving voor de pilot Gemeentebrede Dagarrangementen gestart is. Het kabinet wil arrangementen bevorderen waarin onderwijs, opvang en ontspanning in tijd en inhoud goed op elkaar aansluiten. Het doel hiervan is de combinatie van werk en zorg voor ouders te vereenvoudigen en een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen.

Dus als je, bijvoorbeeld als kinderopvangorganisatie of school met elkaar echt aan de slag wilt, wijs je gemeente dan op deze pilot. De twee gemeenten die aan deze pilot mee kunnen doen, krijgen ook nog eens een fantastische en zeer ervaren procescoördinator; Yvette Vervoort. We hebben haar aan het Steunpunt verbonden om deze pilot te gaan begeleiden en daar ben ik hartstikke blij mee. Kennis, ervaring, inspiratie, gedreven en altijd vanuit kinderen werkend, we hebben gezocht en gevonden. Kijk verder maar op bredeschool.nl, daar kan je er alles over vinden.

‘We hebben nú al 300 inschrijvingen, en dat terwijl de echte inschrijvingenstroom nog op gang moet komen’

En dan het 8e Brede Schoolcongres op 23 mei a.s. Met als thema Nieuwe tijden in onderwijs, opvang en brede scholen. Het programma is bekend, we hebben nú al 300 inschrijvingen, en dat terwijl de echte inschrijvingenstroom nog op gang moet komen. Straks in de Jaarbeurs hebben we dus echt een inhoudelijk interessante èn leuke dag.. Anki, projectleider van de initiatiefgroep Andere Tijden, en ik gaan één dezer dagen bij Annemarie Jorritsma op bezoek om haar inleiding door te spreken. Annemarie is burgemeester, voorzitter van de VNG, moeder, grootmoeder en zeer ervaren politica. Juist gemeenten, zie mijn bovenstaand stukje over pilots dagarrangementen, spelen een belangrijke rol als het gaat over Kindcentra, vernieuwingen, samenwerking, goede voorzieningen voor kinderen. Zij zal als geen ander daar een inspirerend verhaal over kunnen vertellen.

Maar ondertussen moeten Anki en ik ons buigen over onze gezamenlijke presentatie tijdens het ochtendgedeelte. We zitten te broeden en te puzzelen, leuk en spannend om te doen, en een verrassing hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Maar gelukkig hebben we nog even de tijd. En prettig te weten dat we niet voor een lege zaal zullen staan, en wie weet, treffen we elkaar dan in Utrecht?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.