Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jette Klijnsma geeft aftrap Kinderzwerfboek Provincie Estafette

Susan Schaeffer
Op 16 april start de Kinderzwerfboek Provincie Estafette. Een kinderboek ‘zwerft’ van provincie naar provincie en wordt uitgewisseld tussen de Commissarissen van de Koning.
Fotolia

Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, geeft het startsein op Kindcentrum Driemaster in Assen. In mei wordt het boek doorgegeven aan Leen Verbeek, de Commissaris van de Koning in Flevoland.

Provincie Estafette

De kinderboekenestafette is een actie van Kinderzwerfboek. De organisatie stimuleert kinderen om in hun vrije tijd boeken te lezen. Kinderzwerfboek richt zich in het bijzonder op kinderen die thuis weinig boeken hebben. Met de estafette roept Kinderzwerfboek iedereen op om boeken te laten zwerven zodat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen. Daarnaast vraagt Kinderzwerfboek aandacht voor het belang van lezen en de 2.900 KinderzwerfboekStations.

Boeken uitwisselen

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels, treinen of in een KinderzwerfboekStation. Een KinderzwerfboekStation is een plek waar kinderen boeken naar toe kunnen brengen of gratis een kinderboek mogen uitzoeken en meenemen naar huis. Na het lezen moet het boekje doorgegeven worden aan een ander kind.

Lees meer: Gezinsgerichte vve-programma’s blijken vaak slecht ingevoerd in gezinnen van laagopgeleide ouders. Ook hebben de programma’s in veel gevallen weinig effect op de taalontwikkeling van jonge kinderen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van pedagoge en sociologe Sanneke de la Rie. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.