Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jantje Beton werkt samen met wetenschappers

Jantje Beton werkt samen met wetenschappers

Jantje Beton, de organisatie die zich inzet voor vrij buitenspelen voor kinderen in hun eigen buurt, gaat intensief samenwerken met negen wetenschappers. De wetenschappers doen vanuit verschillend oogpunt onderzoek naar kinderen en buitenspelen. Jantje Beton wil een praktische vertaalslag maken en de adviezen van de “Wetenschappelijke Raad” in de praktijk brengen.

Kruisbestuiving
Rob van Gaal, directeur van Jantje Beton: ‘Door de interdisciplinaire samenstelling van de wetenschappelijke raad ontstaat de kruisbestuiving die nodig is om kinderen weer de ruimte geven om in hun eigen buurt buiten te spelen.’ Jantje Beton biedt bovendien studenten van mogelijkheden tot het uitvoeren van onderzoek binnen zijn projecten, biedt een platform voor publicaties en onderzoekt de (financiële) mogelijkheden voor het opzetten van een interdisciplinair onderzoek naar buitenspelen.

De wetenschappers
In de Wetenschappelijk Raad zitten bewegingswetenschapper aan de TNO Sanne de Vries, Planologen Femke de Vries en Taede Tillema (beiden van de RUG), twee sociaal geneeskundigen van het VU medisch centrum Jolands Maas en Evert Verhagen, Annelies Henstra, kinderrecht op natuurcontact van IUCN, Mathieu Gielen, ontwerpen voor kinderen aan de TU in Delft, ontwikkelingspsychologe aan de Uva Maartje Raaijmakers en Marie-Jeanne Aarts (Gezondheidsbevordering) van de Maastricht University.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.