Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Intensieve samenwerking in uniek kindercentrum

Intensieve samenwerking in uniek kindercentrum

In Deventer is het unieke kindercentrum Rivierenwijk geopend waarin de functies kinderopvang, peuterspeelzaal en VVE geïntegreerd worden aangeboden. Hiermee is de harmonisatie tot in een zeer ver stadium uitgevoerd.

Intergrale pedagogische voorziening
Voorheen bestond kinderdagverblijven De Trompet  en De Citer en peuterspeelzaal Het Piratenschip nog apart, maar vielen wel allemaal onder de organisatie Raster. Nu zitten de drie onder één dak in het nieuwe kindcentrum. ‘Het wordt steeds meer een integrale pedagogische voorziening. Kindercentrum Rivierenwijk is een mooi voorbeeld van van deze nieuwe ontwikkeling’ aldus een woordvoerder van Raster.

Halve en hele dagen
Alle pedagogisch medewerkers werden opgeleid om met de VVE-methode Piramide te gaan werken. Pm’er Agnes Giessen zegt dat er wel wat kleine veranderingen zijn: ‘Wij merkten het in de beginweken in ons dagelijkse ritme. Terwijl kinderopvang-kinderen er vaak de hele dag zijn, komen peuterspeelzaal-kinderen nu nog halve dagen. Maar dat gaat prima. Voor ons zit de vooruitgang met name in de samenwerking met andere organisaties, zoals de scholen en het consultatiebureau. Dat draagt bij aan de kwaliteit van de opvoeding van de kinderen. Die zijn straks helemaal klaar voor een goede start op de basisschool”.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.