Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Inspectie vierogenprincipe vanaf juli 2013

Vierogenprincipe

Een

Registreren

5 REACTIES

  1. Ik ben het helemaal eens met de reactie van eigenaresse de bamboebeer! Zelf ben ik onlangs gestart en het resultaat is een kleingschalig kinderdagverblijf. Heb een klein groepje kinderen (niet meer dan 6 op een dag). Voor zo een kleine locatie met niet meer dan 6 kinderen op een dag is het niet te betalen om een pm 40 uur pw op de groep hebt staan tenzij je zelf op de groep staat als PM. Dus als eigenaar sta je op de groep en bewaakt mededaardoor extra de kwaliteit van je kinderdagverbijf.Je hebt immers je bedrijfje met veel liefde en met hard werken opgezet!

  2. Lees alle reacties
  3. Youri,
    Ik werk zelf als gastouder en ik kom op voor de kleine crèches. Bij kleine crèches is maar 1 persoon aanwezig, dus daar kan je niemand mee laten kijken. Ik vind het ook geen gewenste situatie om met 2 mensen 6 kinderen te begeleiden. (zie mijn vorige stukje).

  4. Wellicht een idee: via diverse kanalen (waaronder wehkamp / of via de praxis) kun je voor een relatief kleine investering een camerasetje (draadloze camera & monitor aanschaffen). Je hebt zelfs apparatuur waarbij je via online streaming kunt ‘meekijken’. Dus mocht er iemand bij jullie op kantoor werken of op een andere manier als achterwacht kunnen fungeren, dan kun je ook op deze manier het 4 ogen principe waarborgen. Ik ben het overigens wel met je eens: een gastouder zou eigenlijk ook moeten voldoen aan het 4 ogen principe. Daar hoor je niets over. Dat lijkt me qua grootte vergelijkbaar met jullie organisatie.

  5. Of een verwijdering van de kleine crèches? Willen we nu aan één van de mooiste opvangvormen (6 kinderen op één begeleider) een einde maken? Hoe moeten deze crèches overleven? Hoe vinden de grote kdv’s het, als hun inkomen gehalveerd wordt, want dit gebeurt namelijk bij de kleine crèches met 6 kinderen en wat moet die tweede leidster gaan doen? De kinderen de hele dag bezig houden; een erg ongewenste situatie. Men gaat helemaal voorbij aan de competentie van het kind. Het is toch juist de bedoeling dat kinderen lekker zelfstandig en actief aan de slag zijn en spelenderwijs leren. En denken we nu echt dat iemand, die alleen de verantwoordelijkheid heeft voor een clubje kindjes, die dus een fantastisch bedrijf heeft opgebouwd, de kinderen fijn gaat doen? Dat kunnen 2 begeleiders dan ook samen en wat hebben we in dat geval aan het vierogenprincipe?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.