Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie peuterspeelzalen vergelijkbaar met kinderopvang

Inspectie peuterspeelzalen vergelijkbaar met kinderopvang

De toezicht en handhaving van peuterspeelzalen krijgt bijna dezelfde invulling als in de kinderopvang. Dit hebben het ministerie van Sociale Zaken en de Verening van Nederlandse gemeenten (VNG) bekend gemaakt.

Landelijke Register
De GGD gaat inspecteren en de gemeenten adviseert over opname in het landelijk register en handhaaft indien noodzakelijk. Wanneer dit landelijke register er komt voor peuterspeelzalen is nog niet helemaal bekend. Wel dat het eind 2012 zal zijn.

Overgangsperiode
Om van de huidige naar de nieuwe situatie te komen, is een overgangstermijn ingesteld. Dit houdt in dat alle peuterspeelzalen die nu bij de gemeente bekend zijn voor 1 oktober 2012 moeten zijn geïnspecteerd door de GGD. Zij geven vervolgens een oordeel over handhaving en een oordeel over opname in het landelijke register. Peuterspeelzalen die positief worden beoordeeld, komen in het register te staan. Maar krijgt een peuterspeelzaal een negatief advies, dan is er nog tot 31 december 2012 om alsnog een positief oordeel van de GGD te krijgen. Als er op 31 december 2012 nog geen positief oordeel is gegeven, dan komt er een verbod op exploitatie.

Alle peuterspeelzalen, ook bestaande moeten informatie aanleveren op het Inventarisatieformulier peuterspeelzaal >>

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.