Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving voor training tot coach Gezonde Kinderopvang van start

De inschrijving voor de train-de-trainer Een Gezonde Start voor het najaar van 2021 is geopend. Kinderopvangorganisaties kunnen kosteloos een medewerker laten opleiding tot coach Gezonde Kinderopvang. De training kan fysiek of online worden gevolgd, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19.
inschrijving-voor-training-tot-coach-gezonde-kinderopvang-van-start
Afbeelding van Adina Voicu via Pixabay

Met de zogeheten ‘train-de-trainer’ wordt een medewerker opgeleid om als coach Gezonde Kinderopvang binnen de eigen organisatie aan de slag te gaan. De coach Gezonde Kinderopvang is hét aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt de eigen collega’s, vandaar: train-de-trainer.

Training

De train-de-trainer bestaat uit een tweedaagse training, van vijf aaneengesloten dagdelen (er is dus ook een avondprogramma). De organisatoren van Gezonde Kinderopvang hopen dit najaar de trainingen weer fysiek te kunnen geven, onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom COVID-19. Als dit niet kan, worden de trainingen alsnog omgezet in een online versie.

De fysieke en online training volgen hetzelfde programma, alleen vindt de fysieke training plaats in het Fletcher Hotel in Amersfoort (inclusief overnachting op eenpersoonskamer) en de online training thuis of op een andere rustige werkbare plek.

Werkvormen

Wel zijn enkele werkvormen iets aangepast:

Voor de fysieke trainingen worden uiteraard de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Dit heeft, uitgaande van de situatie op dit moment, als gevolg dat:

  • de trainingen in kleinere groepen dan gebruikelijk zullen worden gegeven (maximaal 12)
  • tijdens de training 1,5 meter afstand wordt gehouden
  • de trainingslocatie extra protocollen heeft ingesteld (zo wordt er extra schoongemaakt met desinfecterende middelen)
  • men, conform de protocollen van het RIVM, niet kan deelnemen aan de training bij klachten als verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts. In dat geval is de betreffende deelnemer dus niet welkom op de trainingslocatie. en willen we je vragen om je afwezigheid z.s.m. door te geven via info@scholingeengezondestart.nl.

Online training

‘Mochten de maatregelen rond het coronavirus daartoe aanleiding geven of wij als organisatie het nog niet verantwoord vinden om de training fysiek te geven, dan kan het zijn dat de fysieke training alsnog in een online training wordt omgezet. Uiteraard stellen we de deelnemers daarvan dan tijdig op de hoogte’, aldus de organisatoren.

Kosteloos

De tweedaagse deelname aan de train-de-trainer is kosteloos. De kinderopvangorganisatie moet wel tijd vrijmaken om een medewerker de train-de-trainer te laten volgen en hem of haar vervolgens de gelegenheid geven om aan de slag te gaan met het scholen van de eigen collega’s en op een structurele manier te werken aan gezonde leefstijl.

Lees meer over het vereiste opleidingsniveau en ervaring om mee te doen aan de cursus of schrijf je direct in >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.