Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Informatiebijeenkomsten over VE-urenuitbreiding

Brancheorganisatie Kinderopvang organiseert samen met Sociaal Werk Nederland in juni informatiebijeenkomsten over de urenuitbreiding voorschoolse educatie. Ed Buitenhek legt tijdens de bijeenkomsten een aantal uitvoeringsscenario's uit, om te voldoen aan de verplichte 16 uur voorschoolse educatie vanaf augustus 2020.
Adobestock/Pixabay

Minister Arie Slob (onderwijs) maakte bekend dat het wijzigingsbesluit wat betreft de verplichte urennorm van 16 uur voorschoolse educatie (VE) per week aan doelgroeppeuters, wordt uitgesteld van 1 januari 2020 naar 1 augustus 2020.

Brancheorganisatie

Zeven maanden uitstel, waar onder andere de Brancheorganisatie Kinderopvang zich hard voor maakte. Directeur Magda Heijtel is blij met het uitstel. ‘Dit geeft ruimte voor ondernemers om zich goed te prepareren waar dat nodig is. We hebben onze internetconsultatie op dit besluit heel gedegen aangepakt. We vinden de maatregel niet verkeerd, maar de manier en snelheid waarmee het werd ingevoerd was voor sommige ondernemers en gemeenten een flinke inhaalrace. Een goed VE-aanbod vraagt om een goede voorbereiding, zodat het straks in 2020 ook goed uitgevoerd kan worden. We zijn blij dat het ministerie van Onderwijs goed heeft geluisterd naar onze argumenten, dat we op deze manier invloed hebben kunnen uitoefenen op een overheidsbesluit.’

Bijeenkomsten

Om ondernemers verder te informeren over het Wijzigingsbesluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie zijn er drie bijeenkomsten gepland, waar zij bijgepraat worden over de beleidsplannen en de stand van zaken van het voorgenomen Wijzigingsbesluit. Ed Buitenhek geeft toelichting op de beleidsplannen en gaat in op een aantal uitvoeringsscenario’s. Daarnaast is er tijdens de bijeenkomsten ook ruimte om ervaringen en ideeën uit te wisselen, vragen te stellen en praktijkvoorbeelden in te brengen.

Data en tijden

De exacte locaties worden z.s.m. bekend gemaakt. De inschrijvingen verlopen via Sociaal Werk Nederland (klik op de link van de datum). In het najaar 2019 volgen bijeenkomsten op 3 oktober (Zwolle) en 4 oktober (Utrecht).

Slob doet wel een oproep aan gemeenten om waar mogelijk al eerder dan de nieuwe inwerktredingsdatum met de urenuitbreiding te starten. Gemeenten hebben vanaf 2018 al extra mogelijkheden gekregen om toe te werken naar de uitbreiding van het VE-aanbod. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.