Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ineke Dezentjé-Hamming – Prinsjesdag

De afgelopen week stond behoorlijk in het teken van de kinderopvang. De oppositiepartijen proberen het kabinet op allerlei manieren duidelijk te maken dat het om zeep helpen van de regeling grote gevolgen heeft en tot grote problemen leidt.

Want wat staatssecretaris Dijksma ons ook wil doen geloven, natuurlijk heeft het schrappen of uitkleden van de regeling gevolgen voor werkende vrouwen. Je zult maar in een Vinexwijk wonen en graag aan de slag willen. Dan zul je toch vier jaar geduld moeten hebben, want zo lang zijn de wachtlijsten. Je zult maar een beroep met onregelmatige werktijden hebben. Ook dan heb je pech. Want de gastouderopvang, die de VVD niet voor niets zo gestimuleerd heeft, daar lijkt de staatssecretaris ook vanaf te willen.
Maar hoeveel mensen ook op de been waren om hun ongenoegen kenbaar te maken, hoeveel ouders, kinderen en mensen uit de kinderopvang ook lieten zien en horen dat ze het er niet mee eens zijn, de staatssecretaris blijft stug volhouden.

Laatste kan voor de regering
Komende week is het weer Prinsjesdag, en vinden aansluitend de Algemene Politieke Beschouwingen plaats. Een laatste kans voor de regering om alsnog te laten zien dat ze onze kinderen, onze toekomst, maar ook de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt wél belangrijk vinden. Laten ze een aantal onzinnige ideetjes schrappen (er zijn er genoeg!), en dat geld inzetten om het tekort in de kinderopvang te dekken. Dat mes snijdt wel aan drie kanten. We geven ouders de mogelijkheid te werken terwijl hun kind goed opgevangen wordt, de ouders betalen de opvang indirect terug door de belasting die zij betalen, én de bedrijven in de kinderopvang krijgen hopelijk het vertrouwen in dit kabinet terug, zodat zij weer durven te investeren en daarmee de capaciteit vergroten. Op die manier betaalt de succesvolle regeling zichzelf terug!

Daarnaast moet de gastouderopvang in stand blijven. Natuurlijk moet er worden gekeken naar dure bemiddelaars en oneigenlijk gebruik, maar laten we daarmee niet de hele gastouderopvang de nek omdraaien! Dat doet geen recht aan de goede gastouders, en zo lang er wachtlijsten zijn kunnen wij ons dat niet veroorloven!

Kortom, het is te hopen dat het kabinet onze kinderen bij deze Prinsjesdag niet het kind van de rekening laat zijn!

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.