Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IKC dag kent dit jaar vijf organisatoren

Steeds meer kinderopvangorganisaties zijn op de één of andere manier betrokken bij Integrale Kindcentra. Vijf (branche)organisaties praten geïnteresseerden op 14 september bij over actuele ontwikkelingen tijdens de Landelijke IKC dag.
IKC dag.jpg
De IKC dag wordt georganiseerd voor bestuurders en leidinggevenden in kinderopvang en onderwijs. - Foto: Kay Nietfeld / dpa Ärzte Zeitun

De dag is een gezamenlijk initiatief van EtuConsult, de PO-Raad, de Brancheorganisatie Kinderopvang, de VNG (vereniging Nederlandse Gemeenten) en Sociaal Werk Nederland (voorheen de MOgroep).  De voorzitters van de organisaties vertellen over hun ambities en gaan met deelnemers in gesprek.

Bestuurlijk niveau

Onderzoeker Pieterjan van Delden komt vertellen over ketensamenwerking in de publieke sector. Wat bepaalt het succes van samenwerking op zowel bestuurlijk niveau als op de werkvloer? En hoe hou je dat vast op lange termijn? Van Delden is organisatieadviseur en promoveerde op de proefschriftversie van het boek ‘Samenwerking in de publieke dienstverlening, ontwikkelingsverloop en resultaten’.  Verder kunnen bezoekers ter plekke een deelsessie uitkiezen die hen het meeste aanspreekt.

Samenwerken

De IKC dag wordt georganiseerd voor bestuurders en leidinggevenden in kinderopvang en onderwijs. Het is de vierde keer dat een dergelijke dag plaatsvindt, alleen zijn er nu meer organisaties bij de dag betrokken. De thema van de dag is ‘Samen werken en sámenwerken’. Voor een goede IKC is het cruciaal dat alle betrokken partijen – onderwijs, kinderopvang en gemeenten- nauw samenwerken.

Het kabinet gaat na de zomer een taskforce inrichten die de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang makkelijker moet maken. Lees meer over dit initiatief.

Deelname kost 75 euro per persoon. De IKC dag vindt plaats in Utrecht. Meld u hier aan

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.