Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitas fuseert met De Cirkel

De landelijke kinderopvangorganisatie Humanitas gaat fuseren met kinderopvang en peuterspeelzalen van De Cirkel. Deze organisatie heeft locaties in de regio Twente.
1 Fusie Humanitas en De Cirkel.jpg
Met de overname van De Cirkel verstevigt Humanitas haar positie in de regio Twente. - Foto: Fotolia

Hiermee verstevigt Humanitas haar positie in de regio Twente. Sinds dit jaar is namelijk ook Stichting Kinderopvang Enschede met Humanitas gefuseerd. De 88 kinderdagverblijven, bso’s en peuterspeelzalen van SKE vallen sinds 1 januari 2016 onder Humanitas/SKE.

Baanbehoud

Kinderopvangorganisatie De Cirkel is in de afgelopen jaren in zwaar weer terecht gekomen. Eind 2015 startten daarom al gesprekken met Humanitas over een mogelijke fusie. Daarmee konden de locaties openblijven en de banen van de 250 medewerkers in 40 kindercentra gegarandeerd blijven bestaan.  De Cirkel bestaat uit Stichting Kindcentra de Cirkel Almelo, Stichting Kindcentra de Cirkel Twenterand en Stichting Kinderopvang de Zeven Bergen.  De organisatie heeft onder andere  locaties in Almelo, Aadorp, Bornerbroek, Den Ham en Vriezenveen.

Kinderopvang Humanitas

Het marktaandeel van Stichting Kinderopvang Humanitas neemt weer iets toe door de overname. In totaal heeft de organisatie nu 288 kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouders door heel Nederland. Daarmee worden er ruim 10.000 kinderen door heel Nederland opgevangen.

Sacha Ausems wordt per 1 oktober de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas. Anja Hol, de huidige bestuursvoorzitter, gaat de organisatie verlaten. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.