Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Hoge ontslagvergoeding mag in kinderopvang

Hoge ontslagvergoeding mag in kinderopvang

De 2,5 ton ontslagvergoeding die oud-directeur Marie-José Hermans van Kanteel Kinderopvang (Den Bosch e.o.) mee heeft gekregen bij haar vertrek, valt gewoon binnen de wet. Dit zegt Minister Henk Kamp op Kamervragen van CDA’er Eddy van Hijum. Kinderopvangorganisaties vallen niet onder de Wet openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomen (WOPT) en de hoogte van het bedrag is dus een private beslissing van de kinderopvangorganisatie.

Prijsstijgingen
Niet alleen Van Hijum, ook ouders verbaasden zich over de hoogte van de ontslagvergoeding van Kanteel. De kinderopvang is immers indirect gesubsidieerd en hoe terecht is het dat ouders jaarlijks te maken krijgen met prijsverhogingen terwijl er in het bestuur zulke bedragen worden meegegeven?

Bevoegdheid oudercommissie
Van Hijum stelde ook vragen over de bevoegdheid van de oudercommissie om bestuurders in de kinderopvang te controleren. Kamp geeft aan dat de oudercommissie alleen medezeggenschap heeft over onderwerpen die hen direct raken zoals openingstijden, prijswijzigingen en het pedagogisch beleid. Het toezicht op het bestuur vindt plaats door de Raad van Toezicht op de Raad van Commissarissen.

Onderzoek: Marktwerking in de kinderopvang
In het derde kwartaal van 2011 zal minister Kamp mede op basis van CPB-onderzoek zijn visie geven op marktwerking in de kinderopvang. Daarbij zal onder meer worden ingegaan op aanpassingen in het systeem van ouderrechten zoals dit nu in de kinderopvang functioneert. Ook verschillen tussen rechtsvormen in de kinderopvang worden daarbij betrokken.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een bonus kan terecht zijn, ook in de kinderopvang. Echter moet het maatschappelijke oogpunt van de organisatie niet uit het oog verloren worden. 2,5 ton is meer dan het jaarsalaris van de premier. In mijn ogen erg overdadig. Waar betaal je als ouder dan voor: Goede opvang of een riante bonusregeling?

  3. In de kinderdagverblijf wereld een fout een het is over! Dus verdienen mag.
    Waroom niet eigenlijk? Directeur gaat toch niet voor niks werken, een heel organisatie opbouwen, opstarten, en lekker laten lopen!
    Men betaalt veel aan de opvang, en terecht want zonder hooge verdienst gaat kinderopvang niet door!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.