Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Hoge inkomens extra aangepakt met kinderopvangtoeslag

hoge

Ouders

Registreren

7 REACTIES

 1. In NL worden harde werkers ‘gestraft’. Toch vind ik het okay wanneer mensen die veel geld verdienen wel iets meer mogen bijdragen aan de kinderopvang. Gekeken moet worden, niet naar de minder draagkrachtigen of de veel verdieners, maar naar de mensen die er tussenin zitten DIE lijden er onder. Deze groep wordt in hun waardigheid aangetast.
  Belle

 2. Lees alle reacties
 3. Ik ben het helemaal eens dat draagkracht naar vermogen moet worden gevolgd in NL, maar missschien dat mijnheer/mevrouw Zuurpruim vergeet dat deze inkomens sowieso al veel meer belasting betalen. Bovendien zijn het de hogere inkomens die de economie nog een beetje draaiende houden door wel spullen/diensten te kopen. Daar eet de rest ook van.
  Het is verschrikkelijk dat je je in NL moet schamen als je hard werkt en dus voldoende verdient. Dat is toch juist iets om trots op te zijn?

 4. Voor de toeslagen is het eerste kind het kind met de meeste opvanguren (dus in de meeste gevallen, het ”duurste” kind).
  Overigens wordt de toeslag gebaseerd op het gezins verzamelinkomen: dit is dus aanmerkelijk lager als het bruto gezinsinkomen.

 5. Geen overtrokken reactie. Reken maar uit: tweeverdieners (beiden full time werkend, gezamenlijk BRUTO inkomen 90.000, voor het gemak 60.000 netto). Drie kinderen, twee KDV en 1 BSO, 5 dagen per week opvang, kosten per jaar ca. 48.000. Blijft over 12.000 per jaar.
  Als je als regering wil dat mensen meer uren gaan werken (en dus meer verdienen) moet je vooral met dit soort bezuinigingen op de proppen komen. Hulde voor de kortzichtigheid!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.