Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het belang van kinderopvang in de 21e eeuw

De arbeidsmarkt waarvoor de huidige studenten worden opgeleid, verandert heel snel. De doorgaande leerlijn is vandaag nog gericht op het afleveren van werknemers die passen in het werkaanbod van vandaag of gisteren.
Het belang van kinderopvang in de 21e eeuw

Onderzoek naar wat een werknemer in de toekomst in elk geval zou moeten kunnen, naar waar hij/zij baat bij zal hebben, toont aan dat het nu juist gaat om basisvaardigheden die horen bij de opbouw van de primair sensorische hersenschors. Dat gebeurt in de jongste jaren, dus de kinderopvang draagt bij aan vorming van de basis. Daarnaast groeit het besef dat je op veel meer manieren dan nu je brood kunt gaan verdienen: op basis van jouw eigen talent. Met muziek of dans, met sport of bewegen, met creativiteit in de industrie: gaming, video’s, techniek.

Economisch perspectief

Dat zet het belang van goede kinderopvang nu eens in een economisch perspectief. Het roept ook nieuwe vragen op: wij moeten aansluiten op het primair onderwijs – maar gaat dat niet ook veranderen? En wie doet dan wat? Is groepseducatie dan wel het beste model? Herkennen we talent überhaupt? Wat wordt de bijdrage van uw organisatie aan de ontwikkeling van de talenten van de kindjes waar je maandag weer verantwoordelijkheid voor neemt?

Beroepstrots

Met deze lezing hoopt Constance bij te dragen aan het terugbrengen van de beroepstrots. Want de kinderopvang moet in haar ogen zijn eigen taak en rol weer gaan zien en willen oppakken. Door de bezuinigingen is er nauwelijks nog ruimte voor om dit te denken, laat staan te doen.


Kinderopvang Live

Het tweedaagse evenement Kinderopvang Live is voor alle professionals, maar op vrijdag 31 oktober is er voor managers/leidinggevenden in de kinderopvang een speciaal congresprogramma waarin wordt gekeken naar actualiteiten en de toekomst van de kinderopvang. Bekijk het programma hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.