Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hennepplantage onder kinderdagverblijf

Marianne Velsink
Witeplantage

De politie heeft dinsdag een hennepplantage ontdekt in een kelder onder een kinderdagverblijf in Geleen. Het verblijf is, na inspectie van de GGD, voor een week gesloten, aldus een woordvoerster van de gemeente. De situatie is niet veilig genoeg.

Burgemeester Sjraar Cox wil volgens de woordvoerster bekijken of het kinderdagverblijf geheel gesloten kan worden. ‘Hij vindt het onacceptabel dat er kinderen worden opgevangen boven een hennepplantage en acht het onwaarschijnlijk dat de exploitant en eigenaar er niets van wisten.’

Kinderen ophalen
Op het moment van de ontdekking waren er ongeveer 15 kinderen in het kinderdagverblijf. De ouders werden door het kinderdagverblijf gevraagd om de kinderen op te halen. De politie liet weten dat er geen directe verbinding was tussen de kelder met de hennepplantage en het kinderdagverblijf erboven.

Nog een plantage
Onder de woning die op hetzelfde perceel staat werd ook een hennepplantage ontdekt. In totaal werden 90 planten gevonden. De eigenaar van het pand en perceel was niet aanwezig. Hij is niet de exploitant van het kinderdagverblijf. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De plantage in het huis en in de kelder van het dagverblijf stonden wel met elkaar in verbinding, aldus de woordvoerster van de gemeente.

Bron: ANP
ANP Photo, Eric van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.