Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk Lustig stapt op bij ’t Hofnarretje

Henk Lustig stapt op bij 't Hofnarretje

Directeur Henk Lustig van het Amsterdamse kinderdagverblijf ‘t Hofnarretje (dat tegenwoordig de naam Vlinderheuvel voert) stapt op. De reden is dat hij niet genoeg bevoegdheden heeft om de crèche te runnen. Daardoor heeft hij sinds zijn aantreden onvoldoende orde op zaken kunnen stellen, zo heeft hij woensdag gezegd.

Frustraties
In een brief aan de voormalige directeur van ’t Hofnarretje Albert Drent trekt Lustig een beerput open en schrijft alle frustaties van het afgelopen jaar van zich af. De brief is voor een deel gepubliceerd in de Volkskrant. Uit de brief blijkt dat medewerkers van ’t Hofnarretje tijdens hun werk achtervolgd worden door schuldeisers van Albert Drent. Er heeft een deurwaarder op de stoep gestaan die beslag wilde komen leggen. Bij twee locaties kwam de verhuurder een ontruiming aanzeggen omdat de huur niet betaald was. Volgens Lustig heeft Drent die nog steeds eigenaar is van de kinderopvangorganisatie hem van meet af aan voor de voeten gelopen.

Bevoegdheden
Lustig schrijft aan Drent: ‘We hebben afgesproken dat jij, in overleg met jouw schuldeisers, een manier zou vinden om een regeling te treffen en jij ze privé voor je rekening zou nemen. Maar die afspraken heeft Drent nooit geaccordeerd.’ Ook zou Drent enorm zijn best heben gedaan om alle bevoegdheden van De Vlinderheuvel naar zich toe te trekken. Door het traineren van Drent is Vlinderheuvel BV, waarin ’t Hofnarretje zou opgaan, nog steeds niet opgericht. Lustig is alle vertrouwen kwijt dat Vlinderheuvel er ooit komt.

Onzichtbaar
Lustig heeft het gevoel ouders niet meer recht aan te kunnen kijken. Ouders die de teveel gestorte kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen aan de Belastingdienst (dit wordt rechtstreeks op de rekening van ’t Hofnarretje gestort) moet hij vertellen dat er geen geld is. Lustig: ‘Ik weet echt niet wat ik moet zeggen in zo’n situatie. Het liefst zou ik onzichtbaar worden.’

Lees meer fragmenten uit de brief op Volkskrant.nl >>

Bron: De Volkskrant
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.