Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Harmonisatie jaar vervroegd

De kwaliteitsmaatregelen voor harmonisatie tussen kinderopvang en peuterspeelzaalwerk worden een jaar vervroegd. Per 1 januari 2015 worden de regels voor beroepskracht-kindratio gelijk gesteld. En per 1 juli volgend jaar wordt het vierogenprincipe ook ingevoerd in de peuterspeelzalen. Dit schrijven minister Asscher en staatssecretaris Dekker aan de Tweede Kamer.
Harmonisatie jaar vervroegd
Foto: ANP

De

Registreren

3 REACTIES

  1. Mooi, dat kinderopvang en peuteropvang straks gelijke ontwikkelingskansen bieden. Jammer dat juist voor de meeste kinderen die dat het hardste nodig hebben de kinderopvang en de peuteropvang beiden onbetaalbaar zullen zijn. Uit de cijfers van het Ministerie zelf blijkt dat het gebruik van kinderopvang vooral fors afgenomen is bij de aller -laagste inkomensgroepen.Die gaan met dit beleid niet terugkomen. Als wethouder van Amsterdam vond de heer Asscher dat een uitermate zorgelijke ontwikkeling. Nu kennelijk niet meer.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit is nog steeds wettelijk niet geregeld meneer Asscher!!!
    NB: De peuterspeelzalen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen hebben géén registratienummer. Gebruik van een peuterspeelzaal geeft nooit recht op een kinderopvangtoeslag. Een registratienummer (bedoeld voor het aanvragen van een toeslag) is bij peuterspeelzalen dan ook overbodig.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.