Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Haagse GGD houdt flitscontroles

Marianne Velsink
Haagse GGD houdt flitscontroles

De GGD in Den Haag heeft voor het eerst flitscontroles uitgevoerd bij kinderdagverblijven. De dienst controleerde  58 verblijven zonder ze daarvan vooraf op de hoogte te stellen. Dat maakte de gemeente Den Haag maandag bekend. De gemeente sprak van een ‘positief resultaat’.

Aantal pm’ers
De GGD keek met name naar het aantal pedagogisch medewerkers op de groep en hun papieren. Bij alle verblijven waren voldoende leidsters aanwezig. Een van hen had geen verklaring omtrent het gedrag (vog) en is direct van de groep gehaald. Een ander kon geen diploma tonen.

Scherp
Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) is blij met het resultaat en laat weten dat de GGD ook in de toekomst onverwacht inspecties blijft uitvoeren: ‘Ouders moeten er van op aan kunnen dat kinderopvang veilig en vertrouwd is. Een niet reguliere, onaangekondigde inspectie houdt de kinderopvang scherp en daar is iedereen bij gebaat.’

Bron: ANP
Foto: Stock.XCHNG

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.