Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Guy Stevens: ‘Niet te vroeg beginnen met schools leren’

Door: Lilian Roos

Leer- en gedragsproblemen zijn er in overvloed in het basisonderwijs vanaf groep 3. De opvang en kleuterschool kunnen een sleutelrol spelen, maar niet door het steeds vroeger trainen van schoolse vaardigheden. Leerkracht lichamelijke opvoeding Guy Stevens luidt - met een hoop wetenschappers en experts - de noodklok: ‘We moeten de ontwikkeling van het jonge kind niet versnellen, maar jonge kinderen juist meer tijd geven voor een optimale ontwikkeling.’

Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.