Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groots evenement voor 10.000 kinderen in de natuur

Groots evenement voor 10.000 kinderen in de natuur

Tijdens een groots opgezette themaweek rondom natuur trekken 10.000 kinderen in Brabant tegelijkertijd de natuur in om daar allerlei groene activiteiten te doen. Dit is georganiseerd door het Brabantse samenwerkingsverband tussen de Kober groep, Kinderstad en Korein.

Groen lint
De themaweek valt in de herfstvakantie. Op 25 oktober vormen 10.000 kinderen een symbolisch groen lint. Achterliggend doel is dat kinderen al jong liefde voor de natuur ontwikkelen, zodat zij er ook later goed voor zullen zorgen. Het Groene Lint staat symbool voor twee dingen: de verbinding tussen natuur en kinderopvang, en de samenwerking tussen de Kober groep, Kinderstad en Korein Kinderplein. Dat zijn de drie organisaties die in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant het project Natuurtijd hebben opgezet.

Groene hotspots
In Oosterhout en Oisterwijk – knooppunten tussen de drie regio’s – doen 40 kinderen mee aan avontuurlijke activiteiten bij Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Daarnaast zijn er groene hotspots bij kinderopvanglocaties in allerlei andere Brabantse gemeenten.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.