Groningen gaat niet wachten op Den Haag

Terwijl ze de afgelopen weken in den Haag benadrukten dat kinderopvang en peuteropvang gescheiden voorzieningen zijn, maken ze in de gemeente Groningen serieuze plannen voor een basisvoorziening voor alle peuters. Wethouder Ton Schroor (D66) heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) overtuigd. Nu is het wachten op groen licht van de raadsleden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wethouder Schroor droomt zo af en toe. In die droom zijn de schotten tussen voorschoolse voorzieningen en school volledig verdwenen. Baby’s zijn vanaf dat zij (ongeveer) 4 maanden oud zijn minimaal twee dagen per week welkom op het kinderdagverblijf. Gratis wordt de opvang niet, maar wel betaalbaar voor alle inkomensgroepen. De kwaliteit is op alle opvanglocaties hoog en gelijk. En er bestaat, vanzelfsprekend, een goede doorlopende ontwikkellijn met school.

Scandinavië

‘Waarom zijn locaties met hoogwaardige VVE-programma’s alleen toegankelijker voor doelgroepkinderen? Ik vind dat een gemiste kans’, zegt Schoor. ‘Als je gegarandeerd wil dat kinderen goed landen in het onderwijs, dan

0
1368

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.